Merhabalar,
İlerde teknoloji forumu açmayı düşünüyorum, forum yazılımı olarak ise ilgimi çeken ilk önce Flarum olmuştu çünkü tasarımı hoş ve Türkçe kaynak bol vardı -sizlere bu yüzden teşekkür ederim-. Sonra Discourse, NodeBB ve Forem gibi yazılımları gördüm. Acaba hangisi kullansam bir teknoloji forumunu daha iyi yapar diye düşündüm ve açıkçası bu konularda pek bilgim yok. O yüzden sizlere birkaç soru sorma gereksinimi duydum. 😅 Sizce teknoloji forumu için hangi forum yazılımı daha iyi olur? Ve neden daha iyi olur? Bu forumda bilgisayar sorunları; Windows hataların çözümleri; sürücü hataları gibi konuları anlatacağım.
İlk öncelikle fazla bütçem yok, zaten o yüzden VDS, VPS sunucu alamıyorum. Sınırsız SSH paylaşımlı bir hosting almayı planlıyorum. Forum için üye saysı 50-100 bin diye düşünüyorum. Hostingi Cenuta’dan almayı planlıyorum. VPS almam daha iyi olacağını biliyorum ama malum TR içerisinde ancak bu kadar olabiliyor.
Ek olarak aklıma takılan bir soru var.
- Flarumu SSH erişimli paylaşımlı hostinge kurabiliyoruz, peki NodeBB ve Discourse’yi SSH erişimli bir hostinge kurabilir miyiz? Kurabilirsek gerçekten güzel olur,
Araştırdığımda en performanslısı NodeBB olduğunu gördüm, acaba NodeBB kullansam mı diye düşünüyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim. 😀
https://www.kurulumu.net/topic/26/discourse-nodebb-flarum-kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rmas%C4%B1?_=1644181034936
Şimdiden teşekkür ederim.