FlarumTR kurulduğu 10 Mar 2019′dan bu güne Digitalocean sunucularında barınıyordu. 1 CPU 1 GB Ramli sunucuya en son 6 USD ödüyordum. Site sayısı artınca artık kaldırmaya başlamıştı. Digitalocean çok pahalı, O yüzden Hetzner’den 2 CPU 4GB ramli sunucu aldım. Şimdi tüm sitelerim tek sunucuda çalışıyor. 10 -15 dakika kadar avatarların aktarımı vs. için site kapalı kaldı.

Teşekkürler.

durpoy Aynı sunucuda 2 Flarum 1 NodeBB 1Discourse oldu. Hadi hayırlısı 😀

mekici Bir gün herkes Hetzner’li olacak 🙂 En mantıklı verilecek kararı vermişsiniz hocam. Dediğiniz gibi DigitalOcean çok pahalı. Hetzner bu konuda oldukça tasarruflu ve kaliteli.

NightKing laktasyon Finlandiya seçtim. Speed test sonuçları Almanya lokasyondan 4x hızlı çıktı😄

Ama dDO nun yarısı 😄

mekici İlginç, ben hep almanya seçiyordum. Bende bir dahaki kiralanacak sunucumu Finlandiya lokasyon seçeyim bakayım 🙂 DO’da ne alıyordunuz burada ne alıyorsunuz hocam?

NightKing
            Hocam bu Hetzner daha hızlıymış. Ama çok net hatırlıyorum hatta tartışmasında SS olabilir 4GB/sn falandı DO da her ikisi de 😀

mekici Hocam DigitalOcean baya hızlıdır ama Hetznerde hızlıdır. Yarısı kadar deyince bi şaşırdım bende açıkçası 🙂 Anlık Hetznerde de 4-5′i görebilirsiniz bazı zamanlarda hocam.

GTMetrix değerlerini kontrol ettim. Digitalocean’da iken her yer yemyeşildi 😀 Hetzner’de turuncılar ve kırmızılar görüyorum. Çok sorun değil ama yazmak istedim.

Largest Contentful Paint değeri 1 -1.2 saniye civarındaydı. Performance ise %85-95 arasında idi.

Aynı fiyata 2 CPU 4 GB RAM lı sunucuya geçmeye değer miydi? Değerdi 😀

durpoy Evet önbelleğe aldıktan sonrada test ettim. Bu ikinci test sonucu.

Amanın 😂 Reklam almanın vakti gelmiş.

Argonaut Google reklamlar var ama yayınlama yasak. Gerçi olsa da sitenin hitap ettiği kesim bu reklamların ne olduğunu biliyor ve tıklamıyor. Zaten çoğu AD Block kullanır 😃 Faydası yok yani her türlü 😀

En azından 3-5 yazan var. Bizimkilerin çoğunda kendimiz takılıyoruz 🥺

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular