• Duyurular
  • Javascript ve Node.js Dersleri Başlıyor.

Merhaba arkadaşlar. Çok yakın bir dönemde ilk önce Javascript ardından Node.js derslerine başlıyoruz.

Peki bu eğitim serisi nasıl ilerleyecek?
Adım adım aşağıda anlatıldığı gibi ilerleyecek.

1: İlk önce JavaScript’in temellerini en baştan anlatacağımız derslerle başlayacağız.
2: JavaScript’in temellerini ve basit algoritma yapılarını anlayabilmek ve oluşturabilmek için yetkinlik kazanacağız.
3: Temelleri iyice kavradıktan sonra orta seviyeye giriş yapacağız.
4: Orta seviyedeki JavaScript konularını anlayabilmek için algoritmalar oluşturup mantığını anlamaya çalışacağız.
5: Orta seviyede uzmanlaştıktan sonra ileri seviye giriş yapacak ve Node.js’e başlangıç yapacağız.
6: İleri seviyede uzmanlaştıktan sonra zaten Node.js’te uzunca yol katedeceğimiz için her uygulamanız için eklenti ve API’lar yazacağız.

Soru Cevap:

Soru : Node.js ve Javascript ile Flarum eklentisi yazabilir miyim?

Cevap : Evet yazabilirsiniz. Flarum Javascript için API sağlıyor.

Soru : Flarum dışında Node.js ve JavaScript Kullanabilir miyim?

Cevap : Evet kullanabilirsiniz. Sıfırdan web siteleri oluşturabilir Node.js ile Back-End Javascript ile Front-End yapılar oluşturabilirsiniz.

Bunların dışında sorularınız ve önerileriniz varsa yorum olarak belirtebilirsiniz.

Hepinize iyi forumlar.

NightKing Çok faydalı olacağından eminim. Dersleri takip edeceğim. Teşekkürler.

Heyecan verici. Sıkı takipçisi olacağım.

Can Değişkenler dersini yayınladım. Bakabilirsiniz 🙂

• Can bunu yanıtladı.

NightKing Şimdi gördüm, ilerleyen zamanda eklenti geliştirme gibi konular yayınlamayı düşünüyor musunuz?

Örneğin:
          Elimde bir css kodu var diyelim. Bu CSS kodu logoyu bulunduğu konumdan daha ters bir konuma atıyor. Bunu harici stiller alanına ekleyerek yapabiliyoruz. Fakat ben bunu uzantıya çevirmek istiyorum. Örnekler türetilebilir.

Can Evet düşünüyorum fakat JavaScript’in temellerini bilmeden eklenti yazmak zor iş açıkçası. Çünkü temelini bilmediğin bir şeyde ileriye gidemezsin. Emeklemeden koşamazsın gibi düşünebilirsin 🙂

Eklenti yazmak için ders çekeceğimiz günler de gelecektir merak etmeyin 🙂

5 ay sonra
            mekici, tartışmayı kilitledi.
            Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular