• Eklentiler
  • Neon Chat — Gerçek Zamanlı Sohbet Uzantısı

Realtime Chat with Pusher by Xelson

Özellikler

Bu uzantı ile;

• Kayıtlı kullanıcıların veya izin verilen kullanıcı gruplarının sohbeti kullanmasına izin verebilirsiniz.
  • Sohbete atılan iletilerin tarihi görülebilir, diğer kullanıcılardan bahsedebilir, karakter limiti ekleyebilir ve bildirimleri yönetebilirsiniz.
  • Sohbet penceresinin boyutunu üst çubuğu sürükleyerek belirleyebilirsiniz.
  • Bağlantı paylaşarak içeriklerin sohbette doğrudan görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Uzantıyı kullanabilmek için mutlaka Pusher uzantısını aktif etmeniz gerektiğini unutmayın.

Kurulum

Baazar ile veya composer kullanılarak elle kurulum gerçekleştirilebilir:
composer require xelson/flarum-ext-chat

Geliştirici sürümleri

composer require xelson/flarum-ext-chat:dev-master

Güncelleme

composer update xelson/flarum-ext-chat

Bağlantılar

Bu uygulama şuan en güncel halinde. Detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Teşekkürler sitem de kullanacağım.🙂

🙂 Kurulumunu yaptım fakat eksikleri var mobil’de hata verip çalışmıyor, mesajları düzenleme yada silme gibi bir buton göremedim.

RecepBilgin mobilde hamburger (sol) menüyü açtığınızda gözükür. Sohbetin moderasyonu şu anda yok dediğiniz gibi, ama gelecekte eklenmesi muhtemel.

@mekici İzinler’den hangi kullanıcı gruplarının sohbeti kullanabileceğine dair yetki değişikliği yapman gerekiyor. 🙂

tolgaaaltas Evet ya söylediğin iyi oldu sadece yöneticilere açıkmış sohbet 😃

Sohbet içerisindeki mesajlar için moderasyon özelliği (düzenleme ve silme) yakında geliyor.

durpoy Belki bu yapar;

@media (max-width: 767px) {
            .chat .frame #chat-header {
            display: none;
            }
            }

Paketin master sürümü (stable) bende user tablosundan bir kullanıcıyı bulamadığı için giriş yapmayan kullanıcılarda 8-10 hatayı peşpeşe gerçekleştiriyordu. Site açılıyor ancak bir dizi hata mesajı ortaya çıkıyordu kısaca. Benzer hata alan varsa sorun uzantıdan kaynaklı. İlk gönderide yer alan dev-master sürümünü kurarsanız sorun çözülür.

Ekleme: dev-master sürümü için sohbetteki mesajları silme ve düzenleme seçenekleri geldi. Güncellemeleri kontrol ediniz.

durpoy Ben şu anda kullanıyorum, sesle bildirim falan da gelmiş. Kullanıcı adına bağlı görsel bozukluk sorunu da giderilmiş. Geliştirici sıkı çalışıyor dev-master üzerinde. Bizimki kapalı bir topluluk olduğu için hata verse de çok sorun değil gerçi ama moderasyon özelliğinden sonra herkese açık siteler de kullanabilir bence. Stabil olmayan bir fonksiyonu yok diye gözlemledim.

5 gün sonra

Son güncelleme ile tarayıcı bildirimleri desteği de geldi. Bir kullanıcı, başka birinden bahsettiğinde bildirim gidiyor. Tabi dev-master halkası için geçerli bu güncelleme şu anda.

Son dev-master güncellemesi ile birlikte sohbet için mesajı yazarken önizleme özelliği geldi.

• Kylo bunu yanıtladı.
                  Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular