sunucu hocam buldum ve gereken yerleri değiştirdim ama localde php 8.0.2 ile çalışıyormuşum ama sunucu desteklemiyor bunun için bişey yapabilirmiyim
sunucu { "name": "flarum/flarum", "description": "Delightfully simple forum software.", "type": "project", "keywords": [ "forum", "discussion" ], "homepage": "https://flarum.org/", "license": "MIT", "authors": [ { "name": "Flarum", "email": "info@flarum.org", "homepage": "https://flarum.org/team" } ], "support": { "issues": "https://github.com/flarum/core/issues", "source": "https://github.com/flarum/flarum", "docs": "https://flarum.org/docs/" }, "require": { "acpl/mobile-tab": "*", "acpl/my-tags": "*", "afrux/asirem": "^0.1.2", "afrux/forum-stats-widget": "*", "afrux/forum-widgets-core": "*", "afrux/news-widget": "*", "afrux/online-users-widget": "*", "afrux/top-posters-widget": "*", "antoinefr/flarum-ext-bbcode-fa": "^1.0", "antoinefr/flarum-ext-money": "^1.0", "askvortsov/flarum-article-series": "*", "askvortsov/flarum-auto-moderator": "*", "askvortsov/flarum-categories": "^3.0", "askvortsov/flarum-checklist": "*", "askvortsov/flarum-discussion-templates": "^0.8.0", "askvortsov/flarum-help-tags": "^1.1", "askvortsov/flarum-markdown-tables": "*", "askvortsov/flarum-moderator-warnings": "^0.6.0", "askvortsov/flarum-rich-text": "*", "blomstra/mark-unread": "*", "blomstra/no-email-notifications": "^0.1.0", "blomstra/secondary-tags-toggler": "*", "clarkwinkelmann/flarum-ext-author-change": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-circle-groups": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-comicsans": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-create-user-modal": "^1.3", "clarkwinkelmann/flarum-ext-email-whitelist": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-emojionearea": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-featured-discussions": "*", "clarkwinkelmann/flarum-ext-first-post-approval": "^1.0", "clarkwinkelmann/flarum-ext-passwordless": "^1.4", "clarkwinkelmann/flarum-ext-predefined-avatars": "*", "clarkwinkelmann/flarum-ext-scratchpad": "^1.5", "clarkwinkelmann/flarum-ext-username-blacklist": "^1.0", "darkle/fancybox": "^0.2.0", "datitisev/flarum-discussion-agree-message": "*", "davwheat/custom-sidenav-links": "*", "davwheat/flarum-ext-ads": "*", "davwheat/flarum-ext-share": "*", "flarum-lang/turkish": "*", "flarum/approval": "*", "flarum/bbcode": "*", "flarum/core": "^1.0", "flarum/emoji": "*", "flarum/flags": "*", "flarum/lang-english": "*", "flarum/likes": "*", "flarum/lock": "*", "flarum/markdown": "*", "flarum/mentions": "*", "flarum/nicknames": "*", "flarum/pusher": "*", "flarum/statistics": "*", "flarum/sticky": "*", "flarum/subscriptions": "*", "flarum/suspend": "*", "flarum/tags": "*", "flarumite/simple-discussion-views": "*", "flarumite/simple-spoilers": "*", "fof/bbcode-details": "^1.0", "fof/bbcode-tabs": "*", "fof/best-answer": "*", "fof/cookie-consent": "^1.0", "fof/custom-footer": "*", "fof/default-group": "*", "fof/default-user-preferences": "*", "fof/discussion-language": "*", "fof/discussion-thumbnail": "*", "fof/disposable-emails": "*", "fof/doorman": "^1.0", "fof/drafts": "*", "fof/follow-tags": "*", "fof/formatting": "^1.0", "fof/forum-statistics-widget": "*", "fof/gamification": "*", "fof/geoip": "*", "fof/github-autolink": "*", "fof/github-sponsors": "*", "fof/html-errors": "*", "fof/ignore-users": "*", "fof/impersonate": "*", "fof/linguist": "^1.0", "fof/links": "*", "fof/mason": "^1.0", "fof/moderator-notes": "*", "fof/oauth": "*", "fof/pages": "^1.0", "fof/passport": "^1.0", "fof/polls": "*", "fof/prevent-necrobumping": "*", "fof/profile-image-crop": "*", "fof/reactions": "*", "fof/share-social": "*", "fof/sitemap": "*", "fof/socialprofile": "*", "fof/spamblock": "*", "fof/split": "*", "fof/stopforumspam": "*", "fof/subscribed": "*", "fof/terms": "*", "fof/upload": "*", "fof/user-bio": "*", "fof/user-directory": "*", "fof/username-request": "*", "fof/webhooks": "^1.0", "ganuonglachanh/flarum-ext-search": "^0.5.1", "glowingblue/password-strength": "^3.0", "ianm/follow-users": "*", "ianm/gravatar": "*", "ianm/html-head": "^1.0", "ianm/level-ranks": "*", "ianm/oauth-amazon": "*", "ianm/synopsis": "^1.0", "justoverclock/custom-header": "*", "justoverclock/custom-html-widget": "*", "justoverclock/discussion-info": "*", "justoverclock/edit-posts": "*", "justoverclock/events-countdown": "*", "justoverclock/feautured-discussions-widget": "*", "justoverclock/first-visit-indexpage": "*", "justoverclock/flachat": "*", "justoverclock/flarum-ext-contactme": "^0.2.0", "justoverclock/flarum-ext-dontgoaway": "^0.2.5", "justoverclock/flarum-ext-feedback": "*", "justoverclock/flarum-ext-guestengagement": "^1.0", "justoverclock/flarum-ext-hashtag": "*", "justoverclock/flarum-ext-infocards": "^0.1.4", "justoverclock/flarum-ext-keywords": "^1.6", "justoverclock/flarum-ext-purify": "*", "justoverclock/flarum-ext-toastme": "^0.1.1", "justoverclock/flarum-ext-twitchmoji": "*", "justoverclock/flarum-ext-visitorstat": "*", "justoverclock/flarum-ext-welcomebox": "^1.1", "justoverclock/geo-weather": "*", "justoverclock/header-slideshow": "*", "justoverclock/last-registered-users": "*", "justoverclock/last-tweet": "*", "justoverclock/last-users-posts": "*", "justoverclock/og-meta-tag": "*", "justoverclock/simple-calendar-widget": "*", "justoverclock/username-blacklist": "*", "justoverclock/youtube-video-feed": "*", "katosdev/signature": "^1.0", "kilowhat/flarum-ext-audit-free": "^1.4", "kyrne/whisper": "^0.1.3", "maicol07/flarum-ext-sso": "^1.10", "malago/flarum-achievements": "^0.5.0", "malago/flarum-ads": "^0.3.1", "malago/flarum-linkpreview": "^0.2.1", "migratetoflarum/canonical": "^1.0", "migratetoflarum/fake-data": "*", "migratetoflarum/old-passwords": "^1.0", "miniflar/top-like-givers-widget": "*", "nearata/flarum-ext-no-self-likes": "^1.2", "noriods/auto-more": "^1.0", "ralkage/flarum-hcaptcha": "*", "ramesh-dada/flarum-gui-image-and-link": "^1.0", "ramesh-dada/realtime": "^100.1", "serakoi/flarum-verified-badge": "^0.0.3", "serakoi/flarumdiscordtheme": "*", "sycho/flarum-advanced-extension-categories": "^0.1.1", "sycho/flarum-move-posts": "*", "sycho/flarum-profile-cover": "*", "the-turk/flarum-diff": "^1.1", "the-turk/flarum-miserable-users": "^1.0", "the-turk/flarum-nodp": "^1.0", "the-turk/flarum-pallet-theme": "0.1.0-beta.4", "the-turk/flarum-regrole": "*", "v17development/flarum-blog": "^0.4.0", "v17development/flarum-seo": "^1.8", "v17development/flarum-third-party-login-only": "^0.1.1", "v17development/flarum-user-badges": "^0.2.1", "yannisme/confixtheme": "^2.0", "zerosonesfun/direct-links": "^3.0", "zerosonesfun/expired-posts": "^0.4.0", "zerosonesfun/flarum-featured-card": "^1.0", "zerosonesfun/flarum-theme-nes": "*", "zerosonesfun/flarum-up": "*" "php": ">=7.3", }, "config": { "preferred-install": "dist", "sort-packages": true } }
mekici sunucu composer.json dosyasını düzenledim. eskisinin yedeği elinizde olsun. Yukarıdaki composer.json içeriğini kopyalayıp sitenize yükleyin bakalım işe yarayacak mı?
mekici sunucu O zaman hosting ile aynı sürümde PHP’ye sahip olan bir XAMPP kurun. Yada bilen varsa cevaplar. SSH erişimi olsa işler çok kolay olurdu ama sanırım yok.
sunucu keşke ssh olsa ama yok birde hocam tekrar kurduktan sonra tüm dosyaları tekrar atmalımıyım 15K+ dosya varda
EyabisYazlm sunucu Kurulumu terminalden yapmadiysaniz ssh erisimli ve terminal ozelligi olan hosting paketiniz yoksa siddetle bu ozelliklere sahip bir hosting kiralamanizi tavsiye ederim. Diger turlu asamalar cok zorlu olur.
Can FlarumTR geçmiş zamanlarda bu tip bir video yayınlamıştı. Halen geçerliliğini koruyor. Lütfen bu videodaki adımları aynen takip edin. Ayrıca PHP versiyonunu 7.4 olarak ayarlamayı unutmayın ve sırasıyla dom, fileinfo, gd, zip, json, mbstring, pdo, pdo_mysql, zip bu PHP eklentilerinin aktif olduğuna emin olun.
Can Ayrıca domain ve hosting hizmetlerinizin komple free olduğunu görüyorum. IFastNet sunucularında hizmet veren free hostingler genellikle eski sürüm veya crack cPanel kullanır. İlerleyen zamanlarda bu tip hizmetlerin üzerinde bir bit yeniği çıkar ve kesinlikle bu firmalar üzerinde proje geliştirilmesi tavsiye edilmez. Bana denemek için açtım diyebilirsiniz. Ama denemek için çok ufak ücretler ile Cenuta üzerinden hizmet satın alabilirsiniz. Sadece bir ay için 13₺ verip flarum altyapısını öğrenmek isteyen arkadaşlarım var. Bu tip bir hamleyi daha doğru buluyorum. Üstüne indirim kodu vs. bulursanız tadından yenmez.
sunucu Can Cenutada denemek yerine direk kursam hocam performans sorunu olurmu? Fiyatların Piyasa genelinden düşük olması beni tedirgin ediyor çünkü.
Can sunucu Flarum barındırmak için FlarumTR’nin de önerdiği gibi Cenuta.com öneririm. Yaklaşık 1.5 senedir Cenuta’da barınıyorum. Burada bir kaç kişide İndirim Kuponu kodları mevcut. Bir ay için satın alım yaparak, Flarum’u kurup detaylı bir şekilde o süre içerisinde sistemi öğrenebilirsiniz. Limitsiz S paketi yanlış hatırlamıyorsam en son aylık 13₺ idi. 250MB disk alanına sahip Ekonomik S paketinide satın alabilirsiniz. Ekonomik Paketi satın almayı düşünüyorsanız ve işleriniz gelişim açısından iyi gidiyorsa hemen ödeme yaparak paketinizi Limitsiz paketlere yükseltebilirsiniz. Satın alım yaptıktan sonra cPanel üzerinde Terminal menüsünü bulamazsanız destek bileti açın. Hemen destek sağlar Terminal özelliğini aktif ederler. Aktif ettikten sonra @DursunCan hocamın detaylı cPanel kurulum makalesine veya videosuna göz atabilirsiniz. Hiç olmazsa benimle iletişime geçerseniz bende yardımcı olabilirim. Ekonomik S paketini 450MB disk alanına çıkarmışlar. Bu yeni başlayan ve bütçesi kısıtlı bir geliştirici için hayli hayli yeter. Fakat Ekonomik paketlerinin alımlarını yalnızca senelik yapabiliyorsunuz. Buda 60₺ denk geliyor. Limitsiz S paketi için ise disk alanınız belirli kuralları aşmadığınız sürece sınırsızdır. Aylık alım yapabiliyorsunuz. Satın almak için 1AY/14₺ ödemeniz gerekiyor.
Can sunucu Mesajı yukarıda yeniledim. 19 Liralık paketi deneme yapmak için satın almana gerek yok. Senin için Limitsiz S paketi yetecektir. Ödeme yapman için gereken tutar ise 14₺ olacaktır. Ekran görüntüsündeki fiyat 2 senelik alım için aylık fiyatıdır.
Can Kayıt olup Muhasebe birimine destek bileti açarak Terminal ve satın alımlar hakkında dilediğin soruyu sorabilirsin.
Can sunucu Şahsen şu şekilde örnek vereyim. Benimde Flarum altyapılı bir topluluğum var. Bu topluluk subdomain üzerinde bulunuyor. Ayrıca ana dizinimde bir wordpress var ve içinde yaklaşık 80 tane makale bulunuyor. Bunun için Limitsiz S paketini kullanıyorum. Yukarıda kullanılan disk alanı yazıyor. Bana yetiyor mu? Evet yetiyor. Planları yükseltmeyi vs. düşünmüyorum çünkü hiç bir şekilde bir kazanç elde etmiyorum. Projelendirme için gayet makul ücretler ile işin içinden çıkıyorum. İlk zamanlarda denemelerimi yapmak için ekonomik paketi satın almıştım. İşlerin iyi gittiğini hitlerimin arttığını görünce paketimi limitsiz şeklinde yükselttim. Seninde böyle bir plan üzerinden harekete koyulmanı tavsiye ediyorum.