• Soru Sor
  • Alt Klasör Kurulum Nasıl Yapılır?

Soru da belirttiğim gibi alt klasöre kurulum nasıl yapılır? Anlatım şekli var ise link atabilir misiniz? Bulamadım da.

Hayır terminal üzerinden kuracağım.

ByPranga Terminal aracılığıyla kurulum yapacağınız klasöre gidin. Ardından

composer create-project flarum/flarum .

komutunu çalıştırın. Kısa sürede dosyalar indirilecek ve kurulacaktır. Ardından Public klasörü içinde bulunan dosyaları bir üst dizine taşıyın. index.php dosyasını aşağıdaki satır gibi değiştirin. (Bir nokta silinecek)

$site = require './site.php';

site.php dosyasını aşağıdaki gibi değiştirin.

'base' => __DIR__,
      'public' => __DIR__,
      'storage' => __DIR__.'/storage',

Şimdi alt klasöre tarayıcı ile ilerlediğinizde kurulum sayfasını görmelisiniz.

cenuta üzerinde kuracağım direk terminal girip kodları yazayım ? yoksa alt klasöre nasıl gireceğim acaba ?

ByPranga Direk terminale girip kodları yazmanız bir şey ifade etmez. Kurulum yapılacak klasöre gitmek gerek. terminalde oturum açın. Sonra ls komutunu çalıştırın. Bu komut var olan klasörleri listeleyecektir. Site hangi klasörde ise cd /klasör_adi komutu ile sitenin kurulacağı dizine gelmelisiniz.

ls yazdığım zaman subdomainler geldi oradan klasör adını yazınca gidemiyorum vaktiniz var ise. AnyDesk ile bakar mısınız ?

Hocam çok çok teşekkürler elinize sağlık.

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular