Apeiron ben ubuntu sunucusu kurdum https://flarumtr.com/blog/2038-sifir-ubuntu-sunucuda-flarum-kurulumu buradaki yazan herşeyi teker teker uygulayarak ama sonlarda sudo chown -R www-data:www-data /home/kullanici_adi/flarum/ bunu yazmam istendi bende kullanici_adi kımsını apeiron olarak kurarken seçtiğim isim olarak değiştirdim ama chmod: cannot access ‘home/apeiron/flarum’: No such file or directory diye hata veriyor
mekici Apeiron Demek ki ilk mesajda bahsettiğin hata kullanıcı ile alakalı değil klasör ile alakalı. Sen şu an root kullanıcısındasın. Şimdi şöyle yapalım. bu adımları izle: su - apeiron komutu ile apeiron kullanıcısına geçiş yap. Makalede bahsedilen adımları tekrar uygula. Yani sudo mkdir flarum komutu ile flarum adında bir klasör oluştur. sonra cd flarum ile bu klasöre geçiş yap. Flarum kurulum komutunu gir. Devamını makaledeki gibi yap.
mekici Apeiron Alında makalede yazmışım ama komutunu yazmamışım Sunucunuzda sudo ayrıcalıklarına sahip bir kullanıcı ile oturum açın. Bundan sonra yapacağımız tüm adımlar bu kullanıcı üzerinden olacak. Sudo ayrıcalıklarına sahip kullanıcı ile oturum açmak demek bu kullanıcıya geçiş yapmak veya SSH tamamen çıkıp kullanıcı adına root yerine kullanıcı adını yazmak demek.
mekici Apeiron Alında makalede yazmışım ama komutunu yazmamışım Sunucunuzda sudo ayrıcalıklarına sahip bir kullanıcı ile oturum açın. Bundan sonra yapacağımız tüm adımlar bu kullanıcı üzerinden olacak. Sudo ayrıcalıklarına sahip kullanıcı ile oturum açmak demek bu kullanıcıya geçiş yapmak veya SSH tamamen çıkıp kullanıcı adına root yerine kullanıcı adını yazmak demek.
Apeiron bir yerlerde hatalar yaptığım için kuramadım yinede 😃 Edit: kafayı yedim saldım ubuntu kurmak bilmeyen için aşırı hard Edit2: Pes etmiş bulunmaktayım
durpoy Apeiron Ubuntu diğer Centos gibi işletim sistemlerine göre kullanımı kolaydır. Bu benim yorumum.
Apeiron durpoy açıkçası bilmediğim için ubuntuyu o yüzden zorlandım ve en son pes ettim 😀 bir gün öğrenirsem büyük ihtimal hostingi bırakıp ubuntuya kuracağım kendi forumumu