mekici turgut191919 baskin Çok doğru söylüyor. Katılıyorum. Bende digitalocean kullanıyorum şuan. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Bir çok kişiye flarumu kurdum ama hiç biri digitalocean sunucularına kurmak kadar kolay olmamıştı. Üstelik benim referansım ile kaydolursanız 100 USD bakiye hediye ediyor. Referans Linki: https://m.do.co/c/048371f2a2d6
baskin Kesinlikle digitalocean ya da vultr gibi yurt dışı firma öneririm. Sebebi ise digitalocean xenon gold işlemci kullanıyoe bunda 1gb ram ile tr deki xenon e5 işlemcilerin 4gb da veremediği performansı veriyor.
lancewood mekici Bende sizin referansınız ile kayıt oldum. Paket ve kurulum için yardımcı olabilir misiniz?
mekici lancewood Yok farketmez panel olacak mı, olmayacak mı? Panelsiz kullanabilir misiniz? Kaç site yayınlayacaksınız?
mekici lancewood O zaman panel kullanmanıza gerek yok. Flarum mu kuracaksınız, yoksa wordpress falan mı?
mekici turgut191919 tabi öyle de yapabilirsiniz. Digitalocean’da paket değiştirme işlemleri falan oldukça kolaydır. Yanlız 1 GB RAM’da flarum kurarken Composer’in Swap alanını ayarlamanız gerekiyor.
turgut191919 mekici Select additional options nedir acaba? seçenekler Private networking, IPv6, User data, Monitoring
mekici turgut191919 Flarum Composer aracılığıyla kuruluyor. Buda doğal olarak kurulum sırasında RAM kullanıyor. Ancak 1 GB RAM kurulum sırasında yeterli olmuyor (Bunu tam olarak bende bilmiyorum 😃) bu yüzden swap alanını artırmak icap ediyor. 2 GB ram da bir sorun çıkmıyor. Direk kuruluma geçebiliyorsunuz.