durpoy serdarname flarum u yüklemek icin ssh kullanın tamam da gerisi için gerek yok. veritabanı panelden ayarlanır. dosya yöneticisine neden giremiyorsunuz ama söyle bi şey anlatıyım. plesk panel kurup üzerine flarum kurmustum. plesk panelde sitemin dosyalarına girdiğimde dosyalarda düzenleme yaptırmıyor idi. onun çözümü de flarum yüklü klasör e user ve group yetkilendirmesiydi. chown komudu.
serdarname durpoy hocam SSH sudo apt update ve sudo apt install php-fpm komutlarını çalıştırdığımda sudo: apt: command not found uyarısı veriyor
mekici serdarname sudo apt install php-fpm Php kurmayacaksınız. Adım adım anlatayım. Cyberpanelde domaini ekle. Yani yeni bir site oluştur. Sonra filezilla ile sitenin kurulu olduğu dizine git ve içindekileri sil. Cyberpanelde yeni bir veri tabanı ve kullanıcısı oluştur. SSH ile sunucuya bağlan ve sitenin kurulu olduğu dizine git ve composer create-project flarum/flarum . --stability=beta komutunu çalıştır. Şimdi tarayıcıda alan adına git ve veri tabanı kullanıcısı, şifre, admin bilgilerini siteyen site kurulum sayfasına gir.
mekici serdarname ama hocam sen komutu root dizininde çalıştırıyorsun. sitenin kurulu olduğu dizinde çalıştırman gerekiyor. cd /home/kullanici/domain/public_html benzeri bir komutla sitenin kurulu olduğu dizine gitmen lazım.
mekici serdarname şimdi cyberpanelde vhost kısmına gel. Root yazan yerin sonuna /public ekle. Sonra Cyberpaneli yeniden başlat.
mekici serdarname öyle değil işte. Root yazan yerin sonuna /public ekle. dedim ben. Dikkat edersen resimde öyle değil. ilk satırdaki public_html sonuna /publicekle.
mekici serdarname Hocam CyberPanel’de Ngix’in ne işi var? Sudo apt install nginx komutunu mu yazdın sen?
serdarname mekici hayır hocam hiçbirşey yapmadım sizin verdiğiniz komut dışında birşey çalıştırmadım.
mekici serdarname Bi terslik var hocam. İmkanın varsa bu sunucuyu resetle cyberpaneli yeniden kur. Cyberpanel Web sunucusu olarak Openlitespeed kullanır. Nginx olmamalı.
mekici serdarname Bu konuda anlatılanlara bakabilirsin. Cyberpanel kurulumu için. https://flarumtr.com/d/250-digitalocean-cyberpanel-flarum-kurulumu-resimli-anlatim İkinci listede yer alan 2. 3. 5. 6. 7. 8. adımları YAPMAYACAKSIN. adımda ise sudo chown -R www-data:www-data /home/domainadresiniz.com/public_html çalıştırmayacaksın.
serdarname mekici hocam 2yöntemde anlatılan flarumtrcom_db.sql isimli dosya yüklenen dosyalarda mevcut değil ve hocam flarum kurulumunu cyberpanel değilde Ubuntu 18.04 64 Bit sistemini kursam orada yapsam olurmu?
mekici serdarname 2. yöntem eski onu yapmayın. Siz en iyisi CyberPaneli düzgün bir şkilde sıfırlayıp yükleyin. Ardından sitede bulunan beta 13 dosyalarını yükleyip kullanın.
serdarname mekici hocam sırf flarumun en güncel ve hızlı şekilde kullanabilmek için hosting sunucudan VDS sunucuya geçtim şimdi kalkıp tekrar hosting sunucu kullanmam olmaz bunu yapmak istiyorum.
mekici serdarname Bu sana bir şey kaybettirmez. Sadece kurulum da sıkıntı yaşadığın için senin açından kolay olur diye söylüyorum. Zaten şu an beta 14 kurmak çokta mantıklı değil çünkü eklentiler henüz uyumlu değil.
mekici serdarname Yok hocam ya. Sana CyberPanel’i yeniden düzgün şekilde kur diyorum sunucuna Ondan sonra hosting kurulum dosyalarını kullan diyorum. Hosting dosyası ile sunucuya kurulan dosyalar farklı değil. Aynısı.