Kısa zaman önce Beta 14 yayınlanmış olmasına rağmen dün akşam Beta 15 sürümü yayımlandı. Beta 16′da yol haritasına eklendi.
Şimdi bazı arkadaşlar beta, beta, beta… diye yakınacaklar. İşinaslına bakarsanız V1′de kullanım olarak değişen çok az şey olacak. Bu yüzden buna çok takılmayın, yazılımın tadını çıkarın.

Avustralya Kaplan Böceği

Avustralya Kaplan Böceği

🔔 Neler Değişti?

Daha fazla değişiklik günlü için changelog.md dosyasına bakabilirsiniz.

⤴️ Yükseltme

Yükseltmeyi çalıştırmadan önce public/assets dizininizin, composer.json ve veritabanınızın yedeğini aldığınızdan emin olun!

1. Adım: Yönetici Kontrol Panelinizde 0.1.0-beta.14 sürümünde olduğunuzdan emin olun.
  2. Adım: Beta ile uyumlu olmayan tüm 3. taraf uzantılarını kaldırın.
  3. Adım: Kalan uzantıları devre dışı bırakın.
  4. Adım: Aşağıdaki komutları çalıştırın.

Şimdi güncellemeyi tüm sürümleri yüklemeden çalıştırın:
composer update --no-install --with-all-dependencies

[isteğe bağlı] Takma ad desteği eklemek istiyorsanız:
composer require --no-update flarum/nicknames

Şimdi güncellediğiniz her şeyi yükleyin:
composer install --prefer-dist --no-dev -a

Son adım, veritabanı değişikliklerini çalıştırmak ve önbelleği temizleyin.

php flarum migrate
php flarum cache:clear

Videolu yükseltme rehberi gelecek mi hocam?

gorunurad ben aslında arka plana müzik koyarak bir video kaydettim ve yayımladım. Amatör oldu. Ama yararlanabilirsiniz.

durpoy Teşekkürler, peki şu an beta 15 çıkmışken eklentilerin bu sürüme uyumlu olmasını bekleyip sırayla 14 ve 15e yükseltmek mantıklı mı? Yoksa şimdiden 14e geçmeli miyim?

Edit: sanırım video yanlış oldu hocam. sunucu kullanıyorum ve eklenti güncellemek istiyorum.

beta 15′e yükseltme yaparken hata veriyor

serdarname 3. parti uzantıların hepsini composer remove paket-adı komutunu çalıştırarak tek tek kaldırmalısınız. Ya da composer.json dosyasından 3. parti uzantıların satırlarını silip ardından composer update komutunu çalıştırmanız da aynı işlevi tahminimce yapacaktır. Yükseltme kısmında 2. Adım da buna değinilmiştir.

güncelleştirmeme rağmen sürüm yine aynı gösteriyor ilginç Flarum
              0.1.0-beta.14.1

serdarname söylediğimi yapmayı dener misiniz? Kendi kaynağında da güncellemeyi bu şekilde yapılması gerektiği yazıyor.

durpoy hocam aynen dediğiniz gibi yaptım güncellemeye engel olan eklentileri kaldırdım gücelleme komut çalıştırdım güncellendi ama sürüm yine aynı sürüm.

serdarname güncellemeye engel olan uzantılar o listeden daha fazla olabilir. Tüm 3. parti uzantılar kaldırılmalıdır. Çekirdek uzantılar ise devre dışı bırakılmalıdır. composer why-not flarum/core v0.1.0-beta.15 komutunu çalıştırdığınızda yazmalıdır.

hocam uzantıları kaldırmaya komutu girerken bu hatayı veriyor

serdarname flarum nicknames i kurduktan sonra da yükleyebilirsin. Önce uymlu olmayan eklentileri kaldır sonra composer.json dosyasındaki tüm eklentilerin versiyon numaralarını “*” işareti ile değiştir. Ardından Standart upgrade sürecini uygula. Versiyon numaralarını yıldız işareti ile değiştirmezsen muhtemelem sorun yaşarsın.

durpoy 3 paketlerin hangileri olduğunu ve hangilerin bu sürümle uyumlu olmadığını nasıl öğrenebilirim

flutterforum uzantılar neredeyse her beta sürümünde güncellenip, eski beta surumu ile uyumsuz oldugu icin. Hangi uzantı uyumlu tam tespit yapmak eski beta sürümünde iken zaman alıyor. Tek tek uzantilarin tartismalarina bakmak gerekiyor. Tum uzantilari kaldirip surumu yukseltmek. Ondan sonra uzantilari composer require paket-adı şekilde tekrar kurmaya çalıştığınızda kuruluyor ise büyük ihtimal ile mevcut sürüm ile uyumludur. Ufak bi ihtimal uzantı da hatalar çıkma ihtimali var.

sıfır kurulum için dosyalar nerede acaba? ya da yeni kurulum için geçerli mi?

caglaryildiz Beta 15 için hazır kurulum dosyası paylaşmayacağız hocam. Flarumtr, Flarum.org tarafından resmi onaylanmış bir forum oldu. Bu yüzden dağıtım sadece flarum.org tarafında yapılıyor.

mekici Merhaba,
                          Flarum sürümüm şuan 13
                          Güncellediğimde 15′e geçiyor.
                          Sitenizden beta 14 için aldığım kodlarla da denedim

composer remove --no-update flarum/auth-facebook flarum/auth-github flarum/auth-twitter
                          composer require fof/oauth --no-update
                          composer update --prefer-dist --no-dev -a --with-all-dependencies
                          php flarum migrate
                          php flarum cache:clear

Ama yine 15 oluyor
                          acaba önce 14′e sonra 15′e güncellemenin bir yolu var mıdır ?

Normalde aşağıdaki görseldeki 3 noktaya basınca silinen mesaj gözüküyordu. Şimdi basılmıyor. Bu yeni gelen bir özellik mi yoksa benden kaynaklı bir sorun mu?

Hadımköy Kombi Servisi Minecraft Türk Sunucular