Sublime Text
Yazılabilecek diller : PHP, HTML, CSS, Javascript
Geliştirici : Jon Skinner
Ücretli/Ücretsiz : Ücretsiz ve ücretli olarak iki sürümü mevcut. Sizi illa satın alacaksınız yoksa kullanamazsınız diye zorlamıyor. Ücretsiz de ücretli olduğu haldeki gibi tüm her şeyini kullanabiliyorsunuz programın. Ücretsiz'in tek farkı arada sırada bir pop-up uyarı penceresi açıp programı satın alır mısınız? diye soruyor hayır derseniz bir şey olmuyor yine sıkıntısız bir biçimde kullanıma devam ediyorsunuz. Çok kullanışlı bir metin editörüdür.
Brackets ( Benim de tercihim)
Yazılabilecek diller : PHP, HTML, CSS, Javascript
Ücretli/Ücretsiz : Program tamamen ücretsizdir. Ücretli bir lisansı yoktur. Herkesin kullanabilmesi için geliştirilmiştir. Program normalde PHP'yi desteklemiyor fakat içine bazı eklentiler kurarak bir php editörü haline de getirebiliyorsunuz.
Geliştirici : Adobe
Atom
Yazılabilecek diller : PHP, HTML, CSS, Javascript, Node,js
Ücretli/Ücretsiz : Programı pek kullanma fırsatım olmadı fakat indirip denediğim kadarı ile herhangi bir ücret istemedi. Ama fark ettim ki en geniş kapsamlı editörlerden bir tanesi. Fakat insan bir editörü kullanmaya başlayıp bırakamadığı için Brackets'da takılı kaldım 🙂
Geliştirici : Github
Bugüne kadar atom hariç tüm editörleri kullanmıştım. Bugün atomu da kullanmak nasip oldu ve kesinlikle sıralamada ilk üçe girebilecek bir editör. Benim en iyi üç text editör listem böyle, Sizce en iyi text editör hangisi?