Koala Relief
Avustralya’daki orman yangınları tüm ülkeyi ve dünyaca ünlü koalalar da dahil olmak üzere vahşi yaşamın çoğunu olumsuz etkiledi. Bu nedenle Flarum’un Avustralya köklerini onurlandırmaya devam etmek için bu sürümün kod adına Koala Relief verilmesi kararlaştırıldı. Koalalara yardım etmek için WIRES ve Avustralya Kızıl Haçı'na €50 ($80 AUD) bağış yapıldı. Eğer siz de yardım etmek isterseniz ilgili kurumların sitelerini ziyaret edebilirsiniz 🥰.
Sürüm
Bu sürüm, sistemin kararlılığını iyileştirmeye devam ediyor ve birkaç yeni öğle ile düzeltme içeriyor.
Bu sürümün yayınlanması biraz daha uzun sürdü fark ettiğiniz gibi, çünkü ekip Aralık ayında tatile çıktı ve geliştirme süresi bir ay daha uzadı. Flarum’un geliştirilmesine gösterdiğiniz sabır için teşekkürler.
Neler Değişti?
Bu sürüm, hem Flarum topluluğundaki geliştiriciler hem de Flarum yöneticileri tarafından Flarum’un deneyimini daha iyi hale getiriyor.
- Flarum artık tamamen PHP 7.4′ü destekliyor!
- Bağlantılar artık UTF-8 desteğine sahip. Bu da latin harfler haricindeki karakterlerin
-
olarak gözükmesi sorununu ortadan kaldırıyor.
- Elektronik posta ayarları için Mailgun eklendi ve eğer ayarlar doğru değilse bir hata mesajı göstermesi sağlandı.
- IE11 ve Edge Legacy (EdgeHTML tabanlı) ile kullanıcı profili yükleme sorunu giderildi.
- Kullanıcılar artık kendi gönderilerini bildirebilirler ve yeni eklenen form alanları ile bildirme nedenlerini açıklayabilirler.
- Artık çevrilmeyen alanlar varsayılan olarak İngilizce gözükecek.
- TextFormatter 2.3.6 sürümüne yükseltildi ve böyle Flarum artık varsayılan olarak Tatkaçıran özelliğine sahip oldu.
- Zen kütüphaneleri yerine Laminas kütüphaneleri kullanılmaya başlandı.
- Bazı diğer geliştirmeler…
Güncelleme
Güncelleme yapmadan önce public/assests
dizininiz, composer.json
dosyanız ve veritabanınızın yediğini almayı unutmayın!
İlk adım: Yönetim panelinden 0.1.0-beta.11(.1) sürümüne sahip olduğunuzu doğrulayın veya SSH ile php flarum info
çıktısına göz atın. Eğer daha eski bir sürümdeyseniz güncelleme notlarına bakarak eski sürümden bir önceki beta sürümüne yükseltme yapın.
İkinci adım: Tüm üçüncü parti uzantıları devredışı bırakın.
Üçüncü adım: Aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın:
composer update --prefer-dist --no-dev -a --with-all-dependencies
php flarum migrate
php flarum cache:clear
Dördüncü adım: Yeni Flarum’unuzu kullanmaya başlayın!
Eğer güncellemede bir sorun yaşıyorsanız lütfen Soru Sor etiketini kullanın. Ancak yeni bir tartışma başlatmadan önce mutlaka sitede arama yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Bir sorun yaşadığınızda bizimle iletişime geçerken php flarum info
çıktısını gönderinizde paylaşmayı unutmayın.
Bu sürümün ortaya çıkmasında emeği geçen tüm Flarum topluluğuna teşekkürler!