Flarum’da Paylaşımlı Hosting’te Sonradan Neden Eklenti Kurulamıyor? Tüm diğer forumlarda bu özellik varken, Flaurum neden böyle bir kısıtlama işine girmiş ki? Bu Webmasterlerin işini zorlaştıran bir özellik…Ya sizce?
Flarum'da Paylaşımlı Hosting'te Sonradan Neden Eklenti Kurulamıyor?
Webmaster VPS ya da VDS alsın master almak bunu gerektirir bence. Ben master(uzman) sayılmam ama başkasının kısıtlamaları altında iş yürütmek zor olmalı. Hosting sahibi sana ne kadar destek sağladıysa o kadar özgürsün flarum hostingleri düşünseydi zaten flarum ortaya çıkmazdı diye düşünüyorum.
- En İyi Yanıttaklamakan tarafından
muratbora kısıtlama değil, betik şu anda geliştirilme sürecinde. Nihai sürümlerde composer olmadan uzantıların yüklenebilmesi planlanıyor. Şimdilik bunun için bir geliştirilme yapılmadığından dolayı composer ile uzantı yüklenebiliyor.
Extension Manager ile uygulama kurabiliyorsunuz. Flarum kurduğunuz da otomatik geliyor.
Şuan güncel flarum kurulumu yapsak paylaşımlı hosting de hala problem var mı ? Vds ya da Vps mi satın almalıyım kurmak için?
- Düzenlendi
ChanseR eğer kurduğunuz bir uzantı (eklenti), github’dan kaldırılırsa sorun yaşayabilirsiniz. SSH olmadan bunu da çözmek mümkün tabi. composer.json dosyasını düzenleyip extension manager’den toplu güncelleme başlatmak yeterli olacaktır.
SSH kullanmadan bazı şeyleri düzeltmek daha zor olabilir fakat bildiğim tüm sorunlar için çözümler de mevcut. Ayrıca hostinglerde ticket ile bazı ssh komutlarını girmelerini isterseniz sizin yerinize yapabiliyorlar. Özetle önce hosting ile başlayabilir, proje tuttuğunda vps’ye geçebilirsiniz
huseyinfiliz teşekkürler bilgi için. Ssh desteği olmadan composer kullanmadan yani flarum kurulum ile ilgili anlatım mevcut mu rehber bulamadım da.
ChanseR https://docs.flarum.org/install/ adresinden flarum-v1.x-no-public-dir-php8.3.zip dosyasını indirin, hostingin içerisine dosyaları atın. siteyi açtığınızda sizi kurulum ekranı karşılar. Hosting içerisinde oluşturduğunuz veritabanı bilgilerini girin ve bu kadar. Yönetim panelinden extension manager ile istediğiniz uzantıları (eklentileri) kurabilirsiniz.