pesimist57 Ben bu sorunu çözdüm….flarum kullanmayı bıraktım. 😃…Kararlı sürüm yayınlanırsa belki kullanırım. WPForo diye bir eklenti ile karşılaştım…Eklentinin özelliği wordpress tablolarını kullanmıyor bu yüzden hızlı ve stabil…Kafam rahatladı….
pesimist57 tolgaaaltas Ücretli ama o. Ona ücret ödeyeceğime vbulletin alırım. 🙂 Ama ben wordpress kullanıcısıyım. flarumu bu amaçla birlikte kullanmaya niyetliyim alt domain gibi ama kararlı sürüm ve hatalar sorun oluyor. WPforo iyi geldi.. Onuda burada birinden gördüm tesadüfü senkronizasyon ile ilgili paylaşımı vardı..Galiba oda sendin 😃
pesimist57 tolgaaaltas evet sitesinde ücretsiz yazıyor ancak indir dediğimizde ödeme sayfası çıkıyor. https://www.discourse.org/pricing ?
pesimist57 tolgaaaltas biliyorum ama bu dosyaları nereden indireceğiz o belli degil…öyle bir site yapmışlar ki uğraşmadım artık. Daha önce araştırmıştım
psdlider flarum seo konusunda eksik değil çok esik. Bu bir gerçek. Fakat sistem çok güzel ve kullanışlı yani flarum kurup tek başına 20k hit almayı hedefleyenlerin çok yolu var. Flarumu bir alt klasöre forum sistemi olarak kurmak daha mantıklı bence
HalilHanBadem psdlider Bu olay bence Flarum’u kullanmaya bağlı. “Yazılım forumu” aramasında 2.sıraya yükselmiş forumumuz. Ek olarak “yazılım topluluğu, yazılım topluluğu forum” gibi aramalarda ilk sırada. Herhangi bir konu açıldığında 3 iş gününde ortalama index atıyor ve %70 tutarlılık ile aynı başlık aranınca ilk sayfada çıkış yapıyoruz. 20K hit neye göre dediniz bilmiyorum. 1 haftada ortalama 1.5K hit alıyorum.
mehmet06 yeni konu açmak istemedim ama sanırım flarum maceram başlamadan bitecek kaç haftadır içerik giriyorum bırakın içeriği sitem bile hala googlede siteadi.com seklinde aratmama rağmen çıkmıyor. wordpresste yaptığım sitelerin en geç bir kaç gün içinde index alırken malesef haftalar oldu hala sitem indexlerinden ziyade sitenin kendisi bile gozukmuyor.
taklamakan iyi içerik girersek google endeksliyor ama bugün hem foruma hem de wordpress siteye aynı içeriği girdim sitemap yolladım ikisi için de wordpress çok daha hızlı sonuç verdi google aramada çıkıyor ama flarum çıkmıyor .
ByPranga Garip seo ile böyle söylemeniz. Şüphe düşürdü beni, ister istemez flarum kurmayı düşünüyordum. Ama ister istemez bir şüphe oluştu. Herkes de mi aynı sorun var? Yoksa belirli kişiler de tek mi, bazı arkadaşlar google kaynaklı diyor.
eray flarumun hala seo uyumlu olmadığını düşünen ve bu konuda tecrübeli birisi var mı? seo kavramı çok geniştir ancak düşük rekabetli bir kelimede yazılan iyi bir içerik bile öne çıkmıyorsa flarum’da bir sorun olabileceğini düşünüyorum. ancak yine de soru cevap tabanlı bir forum sitesi için alternatif bir platform yok. Wordpresste soru cevap eklentisi veya temalar yaklaşık bir yıldan uzun süredir güncelleme almamakta. xenforo ise ülkemizde oldukça maliyetli ve sadece lisans maliyeti bile oldukça fazlayken ek kaynaklara sahip olmak imkansız gibi duruyor. bunun dışında mybb kullanmıştım ancak o da faydalı değil (temalarda responsive hataları bulunuyordu)
taklamakan eray flarum bence seo açısından 7/10. içerik iyiyse google bir şekilde hallediyor. site haritasını tarıyor zaten. özellikle aktif bir forumsa daha iyi oluyor. Hız açısından ve seo açısından nodebb de değerlendirilebilir hızlı ve güzel o da. Ama arayüz açısından flarum sade ve daha modern. nodebb de modern ama geleneksel forum yapısını korumakta.