https://discuss.flarum.org/d/21763-how-can-i-configurate-nginx-of-subdirectory-installation-domain-com-en-forum
@mekici
Flarumu ilk önce kurmuş olduğum /tr/ klsöründe kullanabiliyorum ama ana domaine alttaki konfigürasyonla giremiyorum. Alttaki konfigürasyon evet ana dizinden beni /tr/ ye yönlendiriyor direkt ama /en/ klasörüne göre değiştirdiğimde /en/ içerisine kurulu olan çalışmıyor ne hikmetse. iki kurulumunda tüm ayarları aynı.
location / {
try_files $uri $uri/ /tr/index.php?$query_string;
#try_files $uri $uri/ /en/index.php?$query_string;
location ~* ^.+\.(jpeg|jpg|png|gif|bmp|ico|svg|css|js)$ {
expires max;
}
location ~ [^/]\.php(/|$) {
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
if (!-f $document_root$fastcgi_script_name) {
return 404;
}
fastcgi_pass 127.0.0.1:9003;
fastcgi_index index.php;
include /etc/nginx/fastcgi_params;
}
}
/en/ klasörüne göre değiştirdiğimde /en/ içerisine kurulu olan çalışmıyor ne hikmetse. iki kurulumunda tüm ayarları aynı.
#try_files $uri $uri/ /tr/index.php?$query_string;
try_files $uri $uri/ /en/index.php?$query_string;
try_files … komutunu location / { }
kısmından sildim ve her klasör için ayrı location açtım ama bu sefer de ikisi de açılmıyor tabi anadizin/domain açılıyor.
domain.com/en/ ya da domain.com/tr/ adreslerine gittiğimde tarayıcı direk windows diski ikonu olan bir dosya indiryor. (serverda iki tane ayrı flarum kurulu birisi /tr/ diğeri /en/ içerisinde ve public klasöründekileri bir üst dizine taşıdım ikisinde de.
location / {
location ~* ^.+\.(jpeg|jpg|png|gif|bmp|ico|svg|css|js)$ {
expires max;
}
location ~ [^/]\.php(/|$) {
fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
if (!-f $document_root$fastcgi_script_name) {
return 404;
}
fastcgi_pass 127.0.0.1:9003;
fastcgi_index index.php;
include /etc/nginx/fastcgi_params;
}
}
location /en/ {
try_files $uri $uri/ /index.php?$query_string;
}
location /tr/ {
try_files $uri $uri/ /index.php?$query_string;
}
Çok dilli bir siteyi nasıl kuracağım bilemiyorum gerçekten. Flarum translation istemiyorum aynı domainde hem ingilizce hem de türkçe forum olmasını istiyorum. subdomain ile yapabilirim büyük ihtimal ama ben subfolder ile yapmak istiyorum. olay nginx yapısı ve konfigürasyonu ile alaalı ama beceremedim bir türlü.