Selamlar efendim.
Web sitesi ile uğraşan kişilerin en büyük sıkıntılarından birisi ziyaretçi ve seo konusudur. Sitelerinize gelen ziyaretçi sayısı vermiş olduğunuz emeklerin karşılığı olup ne kadar çok ziyaretçi gelir ise o kadar çok mutlu olacağınızı düşünmekteyim.
İnternette çok fazla seo taktiği var ve bir adette ben sizlere vereceğim. Çok uzun yıllar önce başlayan bir humans akımı vardı. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen ama etkili olabileceğini düşündüğüm bir uygulama ile bir nebzede olsa sitenize seo etkisi yapacağını düşünmekteyim
Humans Nedir?
Humans sitenin künyesi diyebiliriz. Google amcaya bak biz insanız robot değiliz içerik giriyoruz ve siteye katkı sağlıyoruz mesajı verilmek için yapılan bir eylemdir.
Nasıl yapacağız?
Öncelikle not defterini açıp aşağıdaki kodu size uygun olacak şekilde doldurmanız ve bu dosyayı farklı kayıt edip humans.txt adı vererek sitenizin ana dizinine yollamalısınız.
` /* TEAM */
Your title: Your name.
Site: email, link to a contact form, etc.
Twitter: your Twitter username.
[...]
/* THANKS */
Name: name or url
[...]
/* SITE */
Last update: YYYY/MM/DD
Standards: HTML5, CSS3,..
Components: Modernizr, jQuery, etc.
Software: Software used for the development`
Son adım olarak Sitenizin <head> kodunun altına aşağıdaki kodu etkilemeniz gerekmektedir.
<link type="text/plain" rel="author" href="http://domain/humans.txt" />
Site yapımcısına destek vermek isterseniz
Resim 1
Resim 2
Resim 3
Bunlardan birisini ekleyebilirsiniz.
Not: Eskiden form doldurup gönderme olayı vardı ve yapılan binlerce spamdan sonra bunu kaldırdılar.
Site kaynak adresi