Can bizim bunu otomatik yapmamız daha iyi olacaktır. Tarayıcı, bilgisayarın kullandığı parçaların bilgilerini göndermez. Ancak işletim sistemi ve tarayıcı sürüm bilgisini gönderir.
Farklı eklentilere yönelmek yerine bizim geliştirmemiz, PiluX’u ve Windows 11′i de doğru şekilde tanımasını sağlayacak, macOS olmayan cihazların inatla macOS ve Safari olarak gözükmeyecektir.
Fikrimce OS ve Tarayıcı bilgisi kaba şekilde de gösterilmemeli ve gizlilik ayarı da eklenmelidir. Paylaştığınız eklentide biraz fazla kaba duruyor. Onun yerine mesajın gönderildiği zamanın (varsa Düzenlendi bilgisinin) sağına 2 minik icon eklemek çok daha tatlı gösterecektir. Üstüne gelindiğinde “Firefox 109” “PiluX v1.2” “Chrome 130” “Windows 11” gibi tooltip çıkarmak hoş olacaktır.
İleride daha doğru çalışması için kullanıcının tespit edilen sürümünü veri tabanına yazmak yerine User-Agent tutmamız belki daha doğru olacaktır. (Ama bu da büyü forumların işlem gücünü artırabilir. Bunu Telegram’da konuşuruz.)
Can bizim kendimize ait tespit kütüphane yazmamızın bir çok nedeni var. İlk mesajdaki Windows 11 ve PiluX olayı da dahil olmak üzere saf WebKit tarayıcıların Safari olarak algılanması problemini bile çözdük. Ayrıca backend kısmında çalışması da Javascript gereksinimini kaldırıyor.
Internet Explorere 5′de bile denedik ve tespit edebildik. Evet doğru okudunuz! IE5 müze tarayıcısından bahsediyorum. Zamanla da tespit kütüphanesini geliştiriririz. (Özel teşekkürler teteos.net/u/mkerem )
https://test.teteos.net/browser/ sayfasında T.Web() kısmını kontrol edebilirsiniz. Windows 11 ile ziyaret edildiğinde ilk olarak Windows 10 gözükecektir. Bunun nedeni tarayıcının yeni UA tipini siteye ilk ziyarette göndermemesidir. Ancak ilk ziyaretten sonraki tüm ziyaretlerde (kısaca F5 çekin 🙂 ) Windows 11′i doğru tespit edecektir.
Bu arada Android TV browser desteğini bile iyileştiriyoruz. 🙂