Merhaba arkadaşlar şu sıralar Flarum için yeni bir websocket eklentisi yazma hazırlığı içerisine girmeyi planlıyorum.
Front-End’i React, Back-End’i ise Node.js ile yapılandırmayı düşünüyorum.
Fakat PHP’e ve Laravel’e bir senedir elimi bile sürmediğim ve Flarum’un çekirdeğinin değiştiği, PHP’nin yeni sürümünün yayınlandığı Laravel’in ise bu sürede araştırdığıma göre bir takım değişikliklere uğradığı ve benimde Flarum’un kaynak kodlarının yapısını unuttuğumdan mütevellit bu süreç oldukça yavaş işleyecek.
Sizin önerileriniz nelerdir?
WebSocket’te ne eksik sizce?
1.0 ile çözümlenmesi beklenen ve şu anda bilinen sıkıntılar
Bildirim ayarları oldukça sıkıntılı. Sayfayı yenilemeden bildirim gelmediği çokça başımıza geliyor.
Sanırsam yeni bir bildirim geldiğinde sayfa tamamen renderlanıyor. Buda büyük çaplı forumlarda optimizasyon ve performans kaybı demek. 1.0′da sadece güncellenen alanlar için renderlama yapılmasını ve bu sayede minimal düzeyde veri aktarımı yapılmasını hedefliyorum. Örnek vermek gerekir ise Bildirim geldiyse sadece bildirimlerin güncellendiği bir veri akışını react ile oluşturacağım.
İstenildiği taktirde Nginx için Load-Balancing’i eklentiye dahil edebilirim.
Bu alana sizden gelen websocket sıkıntısı sorunu eklenecektir.
Bu alana sizden gelen websocket sıkıntısı sorunu eklenecektir.
Eğer ki fark websocket ile farkettiğiniz sıkıntılar var ise 1.0 için 2 tane daha hata çözümleme alanı boş. Bildirirseniz toplamda 1.0 ile 5 adet hatanın üstüne gideceğim.