[silindi] Flarum sitenize google login eklentisi kurulum ve ayarlarından bahsetmeye çalışacağım. İlk önce bu eklentiyi sitenize kurmanız gerekiyor. Google login eklentisinin nasıl kurulacağı ve Türkçe Dil dosyaları @mekici tarafından BU konuda paylaşılmış. Bağlantıdaki yönergeleri takip edip sitenize kurduktan sonra etkinleştirmeden önce bu sayfaya geri dön 🙂 Çünkü Google Api işlemlerinin nasıl yapıldığını adım adım anlatmaya çalışacağım. https://console.developers.google.com/ sitesine gidin. ve oturum açın. Hizmet şartlarını kabul edin. Açılan sayfada proje oluşturacağız. “Oluştur” sekmesine tıklayın. Projenize bir isim verin, kurum kısmın adokunmanıza gerek yok. “OLUŞTUR” tıklayın. Bize şöyle bir uyarı verecek: "Henüz kullanılabilecek API’niz yok. Başlamak için "API’leri ve hizmetleri etkinleştir"i tıklayın veya API kitaplığına gidin" dediği gibi yapın "Api Kitaplığına gidin. Arama çubuğuna Google + yazın. Filtreden süzülenler arasından “Google+ API” seçin. Açılan sayfada “ETKİNLEŞTİR” deyin. Yine bir uyarı verdi, kimlik bilgilerini oluşturmamızı istiyor. E o zaman oluşturalım. Proje kimlik bilgisi seçeneklerinden az önce oluşturduğumuz Google+ seçin ve “kimlik bilgilerine ihtiyacım var” deyip ihtiyacınızı karşılayın 🙂 Sonra en altta “Bitti” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfa “Kimlik bilgilerini oluştur” sekmesine tıklayın açılan ekranda “OAuth istemci kimliği” seçeneğini seçin. Bir uyarı verdi, hemen dikkate alıp “İzin ekranını yapılandır” diyelim. Açılan sayda istenilen bilgileri girelim. Burada dikkat edilmesi gereken nokta alan adını girdikten sonra enter tuşuna basmanız gerekiyor. Gerekli izinleri aldıktan sonra OAuth istemci kimliği oluşturabiliriz. (Bu adıma gelmek için 9. maddeyi tekrar uygulayın.) Açılan sayfada “Web Uygulaması” seçeneğini seçelim. sonrası için aşağıdaki reme bakın. Artık API bilgilerimizi alabiliriz. Sağ olsun google biraz uğraştırdı ama aldık sonunda 🙂 API bilgilerini Admin panelde istenilen yerlere yapıştırın.
[silindi] Anlatım için çok teşekkürler, rica etsem facebook apisi içinde böyle bir anlatım yapabilir misiniz?
mekici [silindi] tabi ki neden olmasın, birazdan yeni konu başlığı altında flarum Facebook api kurulumu hakkında bir açıklama yayımlayacağım.
mekici [silindi] Flarum Facebook Api ve kurulumu için aşağıdaki konuya bakınız. https://flarumtr.com/d/44-flarum-facebook-login-kurulumu-ve-ayarlari-facebook-api
mekici isayasa Eklentler sayfasında Google login eklentisini aktif edin. API gireceğiniz yerler otomatik açılır
hodrey API’yi nereden çağıracaksınız? Hangi verileri işleyeceksiniz? Bu seçenekler çıktı. Gerekli ve zorunlu https://prnt.sc/ox1584
mekici psdlider Yetkilendirilmiş yönlendirme URL kısmına https://domain.com/auth/google şeklinde girdiniz mi?
mekici psdlider Yukarıdaki gibi girebilmen lazım. Google API yapılandırma sayfalarında değişilik yaptı mı bilmiyorum.
psdlider mekici dediğiniz alanda sondaki kısım enter yapmayınca almıyormuş ondan olmuş galiba hocam teşekkür ederim, bu arada not twitter app kısmı artık her kullanıcıya onay vermiyor bununda çözümü var flaruma uygulayıp anlatırsanız herkes faydalanır
EvrenKvanErkan 4 sitem daha var hepsine kendim kurulum gerçekleştirdim saatlerce baktım eksik yaptığım birşey var mı diye ama eksiklik göremedim sanıyorum eklentide sorun var yada facebook’da 2 kere yeni uygulama oluşturup api key aldım ama yinede olmadı. mekici
EvrenKvanErkan EvrenKvanErkan bu arada facebook’da da sorun var 🙂 aldığım hata bu ancak domainlerin hepsi ekli tüm protokolleriyle birlikte. URL Yüklenemedi: Bu bağlantının domaini uygulamanın domainlerinde yer almıyor. Bu bağlantıyı yükleyebilmek için, uygulama ayarlarından uygulamanın tüm domainlerini ve alt domainlerini Uygulama Domainleri alanına ekle.
mekici EvrenKvanErkan Buraya domaini ekledin mi? Belkide API altyapısını değiştirmişlerdir. Nede olsa buradaki anlatımlar 5-6 ay öncesine ait.
EvrenKvanErkan evet ekledim. muhtemelen durum dediğiniz gibi su an calıstıramadım eğer sonuca ulaşabilirsem burada paylaşırım.
ANDRODC1Y1Z Hocam domain.com/auth/google a yönlendirdiğinde 403 hatası alıyorum var mıdır bi çözümü ?
ANDRODC1Y1Z mekici evet kurulu , sitemde google ile girişe basıyorum google hesabimi seçiyorum sonra beni kendi domainimin auth/google dizinine yönlendiriyor ancak 403 hatası veriyor