Trump’un Çinli şirket Huawei ile olan kavgası tam gaz devam ediyor. Google’de başkanları Trump’a tam destek vererek, Huawei tabiri caizse banladı 😃
Huawei artık Android işletim sistemini kullanmayabilir. Google kozunu, açık kaynak olarak sunduğu işletim sistemi Andorid’i, Huawei’nin erişimine kapatmaktan çok cihazlarına güncelleme vermeme yönünde kullanacak. Kısacası Huawei cihazlar kısa sürede çöp olacak.
Trump, ABD’nin güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu düşündüğü Huawei tarafından sağlanan telekominikasyon ekipmanlarının kullanımını yasaklamıştı. Google’de güncellemeleri vermeyeceğini duyurarak bir tekmede o sallamış oldu.
Huawei bundan sonra ne yapacak? Kendi işletim sistemini mi geliştirecek? Bu çok kolay değil. Zira Microsoft gibi bir firma bu alanda tutunamadı. Nokia gibi bir devi bünyesine katmasına rağmen.
Gelişmeleri merakla izleyeceğim. Bakalım ne olacak 😃 Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Kaynak: https://www.tomsguide.com/us/google-suspends-huawei-android-access,news-30111.html