Selamlar,
Sitemi başarılı bir şekilde kurdum ayarlarını, eklentilerini tamamladım şuana kadar herşeyi tamam gibi. Seo eklentisini falanda kurdum ancak kafama takılan 2 3 nokta var ve geneli meta konuları sanırım. Sorulara gelecek olursa;
Meta başlık / Site İsmi ayrılmamış sanırım. Bir çok script (wordpress vs..) dahil kullandım ve genelde şöyle yaparlar anasayfa için ilgi çekici meta başlığı, birde kısa bir site ismi olur. Konuların yada sayfaların içine girdiğinde başlığı meta yapar ve sonuna kısa olan site ismini ekler. Ana sayfa ise meta başlık olarak ayarlanır. Ayrıca maillerde de yine site ismini yazar ki upuzun bir başlık kullanıcılara gitmesin. Bu ya böyledir yada seo eklentileri ile bu hale getirilir. Ancak Flarum da böyle bişi yok sanıyorum. Forum başlığı diye birşey var ve bunu site ismi gibi kısa yaparsak ana sayfa yetersiz kalıyor, Meta başlığı gibi yaparsakda uzun geliyor konu içlerine girildiğinde. Haliyle buna bir çözüm bulundumu yada eklenti varmı bunla ilgili sormak istedim. SEO eklentisi bu sorunu çözer demiştim ama onda da yok böyle bişi. Bir sorayım dedim.
Sorum Head içerisine ekleme yapmak ile alakalı. Yönetim panelinde üst bilgi kısmına bişi eklediğimde head içine eklenir diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş sanırım. Meta etiketleri için bi eklenti var oda işe yaramadı. <head> içinde ekleme yapmak için ne yapmamız gerek tam olarak. Direk scriptin iç kodlarında biyerde buldum ama doğru yöntem bumu bilemedim.
Sorumsa Reklam yerleştirme, Şuanda eklemeyi düşünmüyorum ancak ilerisi için sorayım dedim. Reklam yerleştirme için bir eklenti mi var yoksa direk üst bilgiye falan ekleyerekmi yapıyorsunuz. Nasıl bir çözüm uygulanıyor. Bununla ilgili sitede bi kaç şey gördüm ama tarihleri eski ve güncellenmemiş sanıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Biraz uzun oldu ama merak eden başka arkadaşlarda olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler yardım edenlere şimdiden.
İyi çalışmalar dilerim.
PS: Resim eklemeyi unutmuşum. 1 Sorumla ilgili şu resim daha iyi anlatacaktır sanıyorum.
![https://i.ibb.co/Rj448kv/metahead.png](https://)