Herkese merhaba,
Bugün sizlere Beta 15 ile beraber Flarum’da kullanmaya başlayabileceğiniz yeni Yönetim Panelinde yer alan değişikliklerden bahsetmek istiyorum. Uzun zamandır Flarum’un yönetim paneli bir değişikliğe uğramadı. Şimdi çeşitli başlıklar altında değişiklikleri incelemeye başlayalım
Uzantılar sekmesi gidiyor
Mevcut sürümde bulunan uzantılar sekmesi artık yerini ayrılmış uzantı listesine bırakıyor. Yüklenen uzantılar genel bilgilerin hemen altında ve sol çerçeve içerisinde önceden belirlenmiş iç kategorilere göre listelenecek.
Yeni uzantı sayfasında uzantı ayarları, uzantı izinleri, uzantıya ait tartışma bağlantısı, geliştiricinin sitesi, bağış ve kaynak kodu bağlantılar da yer alıyor olacak.
Uzantı izinleri
Pek çok uzantı için izinlerin tek bir yerde toplanması karışıklık yaratıyordu. Bu durum en nihayetinde yeni tasarım ile beraber bir çözüme kavuşturuluyor. Önceden her uzantı için mevcut izinler tek bir sekmede yer alırken şimdi bu izinler yalnızca ilgili uzantının içerisinde yer alıyor olacak. Böylece uzantılar ile ilgili tüm izinleri kolayca düzenleyebileceksiniz.
Etiketler iyileştirmeleri
Özellikle Flarum’a yeni başlayanlar için birincil ve ikincil etiket sistemini anlamak ve etiketleri düzenlemek zor olabiliyor. Bu nedenle etiketler için oluşturulan sayfanın tasarımı değiştirilmiş. Yeni tasarım kullanıcı deneyimine daha fazla odaklanmış görünüyor.
Şimdilik yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı. Umarım açıklayıcı olmuştur.