Bozdogan Merhaba, yeni bir sunucu aldım. Birden çok işletim sistemi seçeneğim var. Bunlar arasında hangisini seçmeliyim. Seçtikten sonra içerisine ne gibi kurulumlar yapmalıyım acaba? Bununla alakalı beni aydınlatırsanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.
mekici Bozdogan Ubuntu tercih edebilirsin. Panel kullanmayacaksan PHP, MYSQL, Nginx uygulamaları kurabilirsin. Veya Cyberpanel, Plesk gibi sunucu yönetim panelleri kullanabilirsin.
Kripto mekici Plesk’te Flarum sıkıntılı oluyor maalesef, ben bir türlü yapamadım. En son hostinge kurdum.
EzelBayraktar mekici Ben flarum kurmak istiyorum hostingim var. CyberPanel var, SSH Erişimim var hocam. kurulumu gösteren bir konu varsa link atar mısınız? Teşekkürler
mekici EzelBayraktar CyberPanel’de domaini ekle. Sonra site dizininde bulunan tüm dosyaları sil. SSH ile sitenin kuruluduğu dizine gir ve aşağıdaki komutu çalıştır. composer create-project flarum/flarum . --stability=beta
mekici EzelBayraktar Kurulumdan sonra vhost’ta site root yolununun sonuna /public eklemen gerekiyor.Yazmayı unutmuşum.
mekici EzelBayraktar güle güle kullanın. Flarum ilk kurulum sonrası yapılması gerekenler konusunu okumanızı tavsiye ederim