Tartışma içerisinde yan tarafta bulunan entryler arasında hızlı gezinmemizi sağlayan scrubber alt footer ekleyince problem oluyor. Aşağı doğru inerken altta footer ın üzerine taşıyor buna nasıl bir çözüm bulabiliriz? Masaüstü için konuşuyorum bunu.
öernek sayfa: https://erasmusplus.club/tr/d/98-avrupa-demiryolu-ajansi-era-staj-basvurusu
taklamakan Footer için CSS’le z-index'e yüksek bir değer atarsanız footer üstte kalır.
z-index
taklamakan Aşağı doğru inerken altta footer ın üzerine taşıyor buna nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Buna uygun çözüm bu. Siz boyutu kısaltınca gezinti elbette daha zorlaşacaktır. Ya scrubber’ı alta alacaksınız ya da üste alacaksınız. Oturup biraz uğraşsak en alta geldiğinde yukarıya alınabilinir aslında.
Scrubber sabit. Footer z index artırırsam o zaman da altta kalır görünmez. Ya da ben yanlış anladım. Reklamlar da büyük zaten onları ayarlamam lazım ama onlar yokken de aynı dert var.
taklamakan Dediğim işlem bir çözüm, kendim de kullanıyorum.
.flarumfooter { background-position-y: 0px !important; background-position: center; background-repeat: no-repeat; position: relative; padding: 15px; background-color: #002747; text-align: center; z-index: 200; }
tolgaaaltas bununla dediğim gibi footer ın altına kaçıyor. Ben Scrubber-scrollbar class ının height ini 300 px den 220px e indirdim şimdilik işe yaradı gibi ama sürüklerken yanlış entrye götürü mü bilemiyorum.
tolgaaaltas dediğin gibi yapılabilir ama uğraştırıcı olur. Bana 220px çok da az gelmedi iyi görünüyor zaten çok yorum giren yok alta 😀
Ya da sticky yapsak olmaz mı? Fixed olunca ne kadar küçültsem de reklam eklenince illaki taşıyor. Sticky yapmamızın bir dezavantajı olur mu?
taklamakan Bu işine yarayabilir. https://flarumtr.com/d/772-yazi-ici-sag-taraftaki-navigasyonu-ust-konuma-sabitleme-hk
mekici teşekkür ederim. Üst kısımdaki reklamı kaldırdım şimdilik ve Scrubber yüksekliğini azalttım. Şu anda işim halloldu ama daha sonra yine üste reklam vs. koyacak olursam alana sığmama tekrarlanır. Bu link işime yarar gibi görünüyor. Aşağı inerken üst kısma yapışması işimi her zaman görür gibi. Teşekkür ederim.