Bugün oturup düşünürken https://sesdosyasi.com sitesinin linklerini ve NFO’sunu eklerken beni çok fazla yorduğunu fark ettim. Flarum’a bir bot yazmaya karar verdim. Bu botun amacı wikilerden işe yarayacak bilgileri otomatikman kendi Flarum siteme çekmek olacak. Mesela IMDb gibi web sitelerinden puan’ı beyazperde’den konuyu çekebilirim.
Bunun yanında sadece konuları filan girmek yormuyor. Ben rahata alışkın bir insanım herşeyin bir iki tık ile yapabilmek için yazılım’a başlamıştım bundan seneler önce 🙂
Bunun yanında dosyaların NFO (süre, boyut bilgisi veren internet terimi) ve tek bir yere upload yaptığımda hepsini toplu bir biçimde Turbobit, Yadisk, Google Drive gibi sitelere yine bir iki tıkla dağıtıp konulara linkleri link kısaltma ile otomatik eklemesi için bir multiupload eklentisi yazmayı düşünüyorum. Peki nasıl oluyor bu?
Şöyle oluyor. Mesela sitenizde bir dosya paylaşacaksınız kendi siteniz üzerinden upload ettiğinizde o bir çok siteye sizin sunucularınız üzerinden hızlıca upload edilip dağıtılacak ve sizin sunucunuzda var olan dosya yer tutmaması için dağıtım sonunda silinecek. Yüklenen yerlerden linkler otomatik olarak çekilip ouo ve adfly gibi link kısaltma servisleri ile kısaltılıp otomatikman konuya eklenecek. Flarum’un şüphesiz ki en ilginç eklentisi olacak.