Merhaba, bir projemiz için Flarum kullanmayı düşünüyoruz. Fakat flarum ile ilgili merak ettiğimiz birkaç sorum var.
1) Flarum’un SEO yapısı WordPress gibi güçlü bir SEO yapıya sahip mi? (WordPress olduğu gibi Flarum’da da SEO için bir eklenti kullanmak zorunda mıyız?)
2) Flarum’da Sitemap oluşturabiliyor muyuz? Arama motorlarının robotlarını yeni içeriklerden hızlıca haberdar edebiliyor muyuz?
3) İçeriklere, Öne Çıkan Görsel ekleyebiliyor muyuz?
4) Flarum’da AMP özelliği var mı?
5) Reklam yerleşimi için kullanabileceğimiz bir eklenti var mı yoksa kodlar ile kendimiz mi eklemeliyiz?
6) Siteye yüklenen/yükleyeceğimiz fotoğrafları otomatik olarak optimize edebileceğimiz bir eklenti var mı?
7) Herhangi bir sitedeki görseli bilgisayarımıza indirmeden doğrudan copy+paste işlemi ile forumdaki mesajımıza ekleyebiliyor muyuz?
8) Paylaşacağımız içeriklere etiket atabiliyor muyuz? (Etiket sınırı var mı?)
9) Flarum Indexleme konusunda başarılı mı?
10) Forumun URL yapısını tamamen değiştirebiliyor muyuz? Çünkü takıldığım 2 çeşit kötü URL yapısı var.
1. Kategori URL Yapısı: FlarumTR’de olduğu gibi kategoriye girildiğinde flarumtr.com/t/eklentiler yazıyor. Biz bu URL yapısını flarumtr.com/eklentiler yapabilir miyiz?
2. İçerik URL Yapısı: Bir diğer kötü gözüken URL yapısı ise içeriğe girildiğinde oluşan url yapısıdır. FlarumTR’de olduğu gibi herhangi bir içeriğe girdiğinizde flarumtr.com/d/1003-eklenti-kurulum-hatasi diye yazıyor. Fakat ben içeriğin URL yapısının flarumtr.com/eklentiler/eklenti-kurulum-hatasi diye yapabilir miyim?
3. Profil URL Yapısı: Profile girildiğinde URL yapısını flarumtr.com/u/hercai yerine flarumtr.com/hercai yapabilmek mümkün mü?
Bu söylediğim URL yapılarını söylediğim şekilde düzenlediğimizde forumun çalışma yapısında herhangi bir bozukluk veya sorun yaşar mıyım?
Başlangıç olarak şöyle bir sunucu satın almayı düşünüyorum. Flarum için yeterli olacağını düşünüyorum, çünkü forumun çok hızlı bir şekilde açılmasını istiyorum.
- 2 Çekirdekli İşlemci (%100)
- 4 GB Ram
- 50 GB SSD
Son olarak deneyim ve tecrübelerinize dayanaraktan önerilerinize açığım.
Bu işin benim açımdan en önemlisi hızlı bir şekilde içerikleri indexleyip, etiketler vesilesiyle siteye hit çekmek ve sonrasında ziyaretçinin sitede hızlı bir şekilde gezinebilmesini sağlarken, ziyaretçinin doğru reklam yerleşimi ile karşılaşması. 🙂